Thursday, March 10, 2011

CAT FAIR & EXHIBTION - 26 & 27 FEB 2011, KELANA MALL

salam...ni salah satu post yg lame dah maya nk update tp perap jd asam...hehhe..lupe sgt2..

pd hari sabtu 26 feb maya ade pergi ke pameran nie...kerana minat ku kpd kucing dan teringin sgt nk tgk si comel nie maya pun pergilah...ditemani cik intan..(die agak kureng ngan kucing tp dipakse teman maya gak hahah).  

Pameran nie pun sebenarnye jumaat tu maya br tau...selepas tgk status dkt "Pusat Jagaan Kucing".  Katanya mereka akan ada kt sana utk program "Cats For Free adoption" jd maya pun teruja la nk tgk kucing-kucing yg free utk diambil.  Tp rezeki xde la kot bila maya smpai kt sane tgk2 kucing-kucing yg free utk diambil dah xde..maya pun call la lissa (handle pusat jagaan kucing)..dia kata dia br je bertolak blk dr kelana mall sebab kucing dah habis.. ramai org ambil..esk dia akan dtg bwk byk lg..(perghh kecewa hatiku...bila tau die org dah blk..tp salah maya gak sape suroh _ _ _ _lambat kn hehhehe)

dah alang-alang smpai tgk lah ape yg ade ..kucing-kucing yg tinggal hanya utk pertandingan Cat Fun Show yg akan diadakan pd keesokan harinya. Ada 2 kategori yg dipertandingkan iaitu bulu panjang dan bulu pendek.  Selain tu ade jugak pertandingan most handsome male, most gorgeous female, cutties kitten dan playful kitten.


sebenarnya lissa dari pusat jagaan kucing ada ajak maya utk prgram gotong-royong bersihkan sangkar, mandikan kucing lebih kureng mcm tulah pd ahad 27 feb tp dgn sedihnye maya terpakse tolak sebab ahad tu maya kne g library um utk cari bahan..mungkin ade rezeki lain kali..sape tau??


dlm kereta intan..owh kucing..comelnyeeeee



ape yg korang pandang??
owhh panasnya kt sini..mana air...
apela nasib aku..sob sob




siapa org dkt belakang i tu?? sebok je (kucing tu yg ckp ahhahaha)
intan dah le tu..kucing tu pn pelik tgk ko..ahhahah
"no komen" i tau i cantek....hahahha
bkn main banner die..kalo betul2 kucing reti wt cmtu pengsan maya kejap....ahhaha

maya dah takut2 nk pegang sebab ade kucing kt sangkar lain dah cakar maya 
sedapnye tdoooo!! maya gerammmmmm!
wauu bestnye kalau diurut begini selalu..
malunye ade org tngkap pic i lah! (saiz kucing nie besar sgt)


alahai si comey nie..muke mcm terkejut je...




geramnye maya tgk bulu si comel nie..!


pic yg kt bwh nie pulak 
kucing-kucing dr pusat jagaan kucing yg laku
 diambil org..






*pic diambil dr fb Pusat Jagaan Kucing


selesai tgk kucing.. pergi ke sunway konon2 nk mkn (klik sini kalau nk tau makanan ape yg best kt sunway)..tp tersesat kt dlm sunway tu sendirii..blk pun same salah jalan pulak...ish2 nampak sgt maya dah lame x g sunway..hehhe


p/s: 
*jika korang suka kucing..plz support "pusat jagaan kucing" (detailnye klik sini)
*jgn suroh maya guna gps..sebab maya penah pakai sesat jugak ahhaah (adoiii malu malu!)


lots of love
maya dhira



2 comments:

heart tamimi said...

xbuley tgok pic kucin tuh la maya..tensen tol la..ermm

Sumayyah Nadhirah said...

alahaiii siannye die..maya pun xtau nk tlg cmne