Tuesday, February 16, 2016

Fateh Melawat Sedara (Kelantan) & Rayani Air

Salam semua!
Alhamdulillah semalam Fateh dah cukup 10bulan dan cepat je masa maya rasa. Sebenarnya banyak post maya nak update tapi terpaksa curi-curi masa yg ade je. En. fb sekarang tgh sambung belajar jadi dia la MR. MAMA tlg jaga masa maya keje dan kalau dia ade kelas si kecik tu maya akan hantar ke rumah umi abah.

Bila en. fb cuti sem kami plan utk bawak balik si kecik tu tok kenalkan dgn sedara mara maya di Kelantan sebab ade yg xsempat dtg masa aqiqah Fateh dulu dan mulanya plan nk drive sendiri tapii macam malas hahhaha.

Kebetulan masa maya dok servey tiket flight Rayani Air masih baru launch so maya pon cuba klik2 tgk berbaloi tak utk kami 3 beranak. Bila dikira bajet utk MAS, Malindo, Rayani Air (RA), Firefly akhirnye maya pilih RA sebab dpt snek free +  free luggage 20kg per person!! yeay!







si kecik ni mmg peramah bz nk menegur org 

snek free 


Apabila si kecik berjumpa sedara ginilah gayanya



jgn kecam sy sebab pink!


aksi bila ajak selfie

Dekat sana maya pinjam kereta pakcik sedara utk bergerak ke sana sini rasa xpuas je jumpe sedara mara kejap sgtt dan xpuas mkn dan mkn kt sana hahahha




nasi kak wok (bole laa)

hurm ibu ingt comel sgt la tu posing gitu??

cepat ibuu nk blk da ni!

tgk si peramah tgn dok pegang awek sebelah tu 

Simple je post ni sebab nk kejar masa insyaallah ade byk lg post yg maya nk update n review beberapa hotel di Penang dan Perak lak ;)

Cara book RA:

Bukak website  RA dan book seperti biasa.. cara payment mmg ade tulis kad kredit tapi debit kad pon boleh buat style kad kredit masa key in data tu.

** pastikan dpt email confirmation booking dan no booking.
** tiada web check in mmg kene g kaunter terus pastikan awal dtg kalau nk pilih seat cun2 sikit

Alhamdulillah masa pergi dan balik mmg tiada masalah dgn RA dan dilayan mesra oleh mereka.

lots of love
maya dhira

Thursday, November 12, 2015

Fateh bin Fakarudin

Salam semua
xperlu ulang lagi
dah berhabuk blog ni

maya nk share gan korang
Anugerah terindah buat kami berdua 
maya dan en. fb

Fateh bin Fakarudin
15.4.15



dan sekarang!!


insyaallah nanti maya akan update 
pengalaman bersalin pulak 

lots of love
maya dhira

Monday, March 23, 2015

Mua Bertandang di Kuala Lipis :Naza Sentuhan Derina

Salam semua! 
mmg dah lama sgt xupdate...okey maya nk mulakan review mengenai mua maya masa bertandang...
(xleh blah dah nk dkt 2thn kawen baru nk review wkakakak)

akak naza ni maya kenal secara x sengaja dan lepas tu kami jd fren kt fb..rupenye akak ni mekap artis yg selalu mekapkan tok stesen tv..mula-mula xbrani gak nak ambk gan akak naza ni sebb style makeup dia agak dare bg maya tp dah jodoh kot..hehehe book jugak gan dia lagi-lagi pikir kalau nk cari kt lipis tu bukannye senang dan kebetulan akak naza org sg koyan so dia boleh la blk kg dia kejap sambil tu

kelebihan akak naza dia gunakan airbrush mekap so mekap akan tahan lama giteuww..mmg terbukti smpai ptg n panas-panas pun xpecah mekap maya kikiki dan kalau gan akak naza ni mulut dia pot pet pot pet tapi layankan je..


rasanya ni lah benda alah airbrush





saja topup inai segera

serius benor mukenye

nilah kak naza


hasil mekap 

masa ni dah ptg dan panas kot..tp mekap still maintain


jadi pada sape yg berminat nk book kak naza or nk ambk kelas makeup dia boleh la pegi kat laman web dia SINI atau fb dia SINI.

sebarang pertanyaan korang boleh email je maya ye =)


lots of love
maya dhira


Monday, January 19, 2015

Let Go Barang : Sarah Morris for Longchamp Le Pliage

Salam..
maya nk letgo lc ni
xpernah pakai dan baru beli dlm 3 minggu lepas
kirim dekat kwn dia g pareee

nk jual murah-murah je..
boleh letak mcm2 dlm ni
sape berminat email kt maya ye
sumayyahnadhirah@gmail.com

harga??
RM450 (xtermasuk pos)

ni la warna edisi Sarah Morris 2014







lots of love
maya dhira


Thursday, November 27, 2014

Peluang Kedua : Alhamdulillah 5 Bulan

Salam semua!!

Ye maya tau dah lame xsgt xupdate entry kan? mcm biasalah alasannye adalah kemalasan yg melampau tok resize gambo-gambo.

Ingat lagi entry keguguran maya part 1 & part 2?? bila baca atau teringat kisah tu maya rasa sebak..tapi maya redha kerana percaya itu adalah dugaan maya. Maya ikut betul pantang tradisional macam makan, berurut, pakai stokin dan lain-lain. Selain tu doc dah pesan kalau boleh jgn terpregnant dalam masa 3 bulan pertama selepas keguguran.

Selepas 3 bulan keguguran tu baru maya rancang utk pregnant blk. Alhamdulillah baru je 2 bulan maya rancang blk terlekat pulak =). Tapi mmg maya xsangka sebb sebulan sebelum maya pregnant blk maya lewat dtg bulan adalah lewat 4 hari dan ingatkan dah............tapi hari ke 5 miss P dah dtg pulak. Masa tu bulan puasa kecewanya xterkata tp en. fb selalu redakan.

Ada satu malam masa bulan puasa tu maya mimpi tp xingt sebelum miss P dtg atau selepas miss P yg maya ni terasa ade gerakan/tendangan dlm perut maya dan bila maya pegang siap ckp eh! aku pregnant!! siap boleh rasa baby dah 5 bulan xlama tu ntah cmne tau-tau maya dah dukung baby boy yg sgt comel..bila maya terjaga dari tido maya terus menangis sebb sedih tu bukan realiti. En. fb kata syg terlalu fikirkan kot?? herm mungkinlah jd malas pikir dah lepas tu.. dan siapa sangka itu adalah petanda...

Masa sehari nak sambut raya tu perut maya gastrik blk..hadoiii aku mmg gastrik xselesa badan dan jerawat bykkk kt muka...geram jek! ingtkan nk dtg miss P sebb masa tu nk dekat-dekat waktunye. 2 minggu kemudian maya tlg umi masak dan kemas rumah org nak dtg rumah beraya. Masa tu umi ada goreng limpa perghh bau dia rasa muall sgt! pakcik maya tegur haii ke ade ape-ape ni??

Mula mcm malas pikir tapi perempuan kan? mana boleh nk saba tenghari tu diam-diam maya pegi beli upt. Kalau ikutkan tenghari mana nk clear sgt mcm pagi tp dah xsabo sgt! masa tu en. fb baring dia xselesa badan maya pun g test dan alhamdulillah 2 line tp kabur tp masih was-was so maya tnye kwn maya yg lebih senior hihi die kata alhamdulillah syukur!!

Gaya en. fb mcm biasa la selamber je bila maya ckp pregnant..ceitt dan bermulalah kisah mak buyong utk kali keduanya. Syukur pregnant kali ni maya xbyk alah cuma cepat sakit belakang n penat je. Tak berapa mengidam kalo dpt ok..xdpt xpe cuma kadang2 gastrik dtg tu je.

tadaaa!! sory la bby ke sane...ni mase 17w hope syg ibu membesar gan sihat ye

Sekarang ni masih dalam keadaan berjaga-jaga dan xdelah lasak sgt. En. fb siap xbg naik flight sepanjang pregnant ni grrrrrrrr xpela demi baby ye! 

ooopsss terasa sikit-sikit gerak masa menaip ni (^_^)


Doakan kami berdua selamat insyaallah =)


lots of love
maya dhira


Thursday, June 26, 2014

Star Cruise Libra : Penang

Salam semua..

Okey jom sambung!!

Kami malas nk drive jadi kami guna driver AA ke Penang.


en.fb eksited dgn KLIA 2

Sampai sane baem kwn kami berdua dah tunggu dan siap bwk pi makan kt Restoran Tajuddin Hussain sebelum check in dkt Tune Hotel (save kos tido semalam). 


sedappp rasa nk lagii!! papadom pun rasa rempah...nyum2!

Baem ade tanya xkecik ke bilik kat situ?? maya dgn konpiden jwb alah semalam je xpe punya..sebb kebiasaan bilik yg maya tempah agak besar utk berdua. Bukak je pintu bilik...........mak oiii keciknye!! ahhahahah baru terkenaaa~ 

rupenya kalau bilik yg xde tingkap mmg agak kecil berbanding yg ada tingkap tapi masih okeyla dgn harga yg ditawarkan dan paling penting sekalii katil empuk!! hhaahaha


bukak je pintu...tadaaa!!




seee kecik je...owh ye kami xtambah aircond pun..kipas pun dah cukup sejukk


Selesai solat semua..kami lepak lak gan kwn faka..maya bkn main terujaa sebb dah lama xjalan-jalan area Penang ni.


pakcik ni pengumpul baju hard rock 

makan dekat kapitan...so so je..tapi ramai orang dan servis agak lembabs



Balik tdo terus eksited nk berlayar esk nya..


kos flight
RM174 utk pergi blk 2 org x termasuk makan dan luggage

penginapan
RM46.60 semalam (bilik xde tingkap hanya add on towel + toiletries kit utk seorang)

makan
free orang belanja

pengangkutan
free orang ambik hantar


Next entry hari pertama trip ;)


lots of love
maya dhira