Thursday, May 29, 2014

Honeymoon Trip : Philea Resort & Spa, Ayer Keroh Melaka

Salam semua! entry honeymoon maya update ikut suke-suke hati maya je..x ikut susunan yg sebenar sebb maya malas lagi nk resize gambar. Ni trip pendek ke Melaka. Kami pergi hanya utk satu malam je. Tempat ni mmg sgt chantek!

Kami booking bilik ni dkt Matta Fair last year sebb kebetulan mase tu maya dan en. fb mencari pakej tour Melbourne. Harga yg ditawarkan satu malam agak murah mase kat situ berbanding kalo beli online. Hanya RM399.99 (bilik utk dua org + breakfast).

sumber abg google

sumber abg google

check in





Lepas check in..kami dipelawa naik buggy tok ke bilik..tapiiii buggy tu hanya berkhidmat utk kami mase check in dan check out jek..lain waktu jalan kaki ye.....


romentik abis biliknye

kuat ooo bau kayu bilik ni...fresh!


penimbang berat badan pun ada!







pintu masuk ke tandas






cek sat sape jiran kami kat sebelah


nampak x kolam kecik dlm gambar ni? harga bilik tu semalam 2K lebih tp mcm xde privasi jek!




seliper freee tapi saiz beso sgt!

Malam tu kuar nk jumpe kwn maya satu poly dlu..ami dan hubby. Rasa dah lama sgtt xjumpe lagi-lagi masa ni ami teruja lebih bila dpt tau maya pregnant.


Dinner dekat The Windmill Station

ami & hubby


Pilihan makanan kat sini sgt byk!! sape yg berminat bole cuba
dari segi rasa pun okey..






Balik dari makan kami terus pengsan dah xlarat nk ambk gambar area Philea waktu malam..adoiii rase ruginye!!! sebb kalau malam area situ lagi cantek.

Esoknya kami bangun pagi-pagi tok breakfast dan jalan-jalan area situ. Makanan utk bkfast xsedap sgt dan xbanyak pilihan.


























bilik maya tingkat atas..masa check in siap request nk tingkat atas..naseb die bg..


Kalau tanya nk pegi lagi ke x? sure! nk pegi lagii tapi xnak mkn bkfast kt situ hahahhaha...tempat ni mmg sesuai sgt kalau sape-sape nk mendapatkan ketenangan dan berhoneymoon hihi


lots of love
maya dhira



1 comment:

Naziera Roslan said...

Assalam...

macam cantik gile tempat nye....ade rezeki boleh le g...ntah bile xtau...

salam perkenalan..