Thursday, March 3, 2011

breakfast..

salam..selamat pagi semua!!

pagi tadi bos maya suroh maya g beli makanan utk dia....dia siap pesan "sy nk mihun goreng..awk bubuh byk-byk biar timbul pun xpe...lepas tu sy nk sambal sotong...owh ya sotong tu bubuh byk jugak!" 

bila dia tgk muka maya mcm ye ke?? boleh habis ke nie???  
dia terus sambung ckp "xpe sy habisnya...pagi-pagi sy mmg breakfast byk".........
(maya mmg jarang beli breakfast utk bos sebab kadang-kadang dia puasa xpun dia beli dah makanan..mungkin hari nie dia lewat kot hihihii)

dlm hati maya..alamak! sure malu la aku mase nk bubuh makanan tu...
sebab bp minggu lepas pernah gak dia suroh maya beli breakfast....
jadi maya turunlah kt kafe bwh bangunan maya...tgh syok-syok maya isi nasi goreng dan kemudian letak sambal sotong byk-byk..ade 2 org mamat kt sebelah maya die org mcm saling pandang memandang antara satu sama lain...kemudian sorang mamat nie tnye maya.."awk mmg suka sotong ye?? byk ye awk mkn...." adussssss....malu nye maya!! terus maya jwb "ehh xlah nie bos sy yg punya...dia pesan" mamat tu pun dah malu gak kot terus kate "owhh ingtkan awk punya" hahhaha mmg gile segan!!!

hari nie maya pergi beli breakfast bos kt sebelah ofis maya lak.....mmg maya buh byk-byk lah seperti yg dimintak kononye haah ambik ko!!...aku bubuh mihun ngan sotong penuh punya.....lepas tu baru maya perasan ade mamat kt sebelah maya dia pandang je.....aishhh mamat nie..pasti xpercaya aku mkn nie! mamat tu siap tgk maya..pastu tgk makanan maya..nk je maya ckp "i mkn byk sebab tu badan i ramping kn?? nape?? xpercaye??" hahahha...

lots of love
maya dhira




4 comments:

Anonymous said...

kalo boss akak...
meehoon hitam2 skit tp tknk hitam sangat
tauge tknk yg lain sume nk..
dah 1 keje nk cari org goreng meehonn time lunch

haidah

Sumayyah Nadhirah said...

hahahhhahhaa.......kalo time lunch tu lagi hampeh! abis cmne akak cari?

Anonymous said...

akak gi cri kt kedai kt p15 perghh mmg mencabar
dhlah tknk meehoon goreng mamak nk melayu punye
mn ada org goreng2 lunch hour

Sumayyah Nadhirah said...

hahhahah..presint 8 xde ke kak? bos baru nye taste ke nie??