Tuesday, February 22, 2011

punch card

salam semua! hari nie maya nk cerita sedikit la pasal maya dan punch card... maya kalau pagi-pagi susah benor nk dtg awal.. pastiiiiiiiii lagi 1min nk waktu masuk gitu baru maya sampaii kt ofis.. sedangkan maya masuk kul 8.30 pagi..

oleh kerana bos maya mengarahkan tempat kami nie memakai sistem "punch card" bkn pakai sistem "touch di pintu"....  ia agak sukar bagi maya....
 
kalo pakai sistem "touch" ... lagi cepat kerana bila maya masuk je parking... sekali touch je kt tempat masuk park ia dah menandakan kita dah masuk kerja dan boleh cari parking dgn senang hati... 

kalo pakai sistem punch card kne cepat-cepat park sebab nk kejar lif lagi...dah la ofis maya tingkat 9... seksa nk menunggu lif tu sampai ke destinasi maya sebab..... asyik stoopppppp je kt tingkat-tingkat bwh maya....geram tau...!! (tp salah maya gak..sape suh g lambat keje mentang-mentang ofis dkt je ngan rumah)

tapiiiiiiiiiiii maya ade cara-cara utk mengatasinye...jeng jeng..nk tau mcm mane?? bila maya sampai je dkt tepi bangunan ofis maya...maya park jap keta kt tepi tu..berlari la maya mcm "org gile" dgn hanya berselipar jepun.. (dah la kne lalu kafe bangunan tu..ramai org wooo~)..

lepas tu maya naiklah ke atas dan punch card.. tadaaa~ kn dah selesai.. dan dgn senang ati maya leh turun balik ambik kereta dan pergi park (nasib baik tempat maya park xberapa ada masalah...)

maya nie name je "pa" tp selalu masuk keje seiring ngan masa bos or lebih lewat dr bos..hahahhaha apelah!... pernah sekali tu.. maya baru je lepas puch card nk keluar tok park keta.. bos maya baru je masuk ofis kate "ehh nk g mana tu?" maya pun xplen la kt die cara maya bg xlewat... die pun angguk-angguk jela....

ade sekali tu maya baru je lepas punch card..bos maya masuk dgn melenggang (hehhe bos jgn marah).... maya pun ckp "tuan cepat-cepat!! lagi 1 min je lagi!! die terus.. "haa yeke" cepat-cepat die punch card... pastu maya gelak je die... agak kelakar gaye die tu sebenarnye..hahah

hari nie pulak.. maya lewat lagi.. "alamak ade bp mint je lagi nie" mmg mcm biase la berkejaran maya..nasib baik maya sorang je kt dlm lif hari nie.. xdela lif tu stop kt level lain... masuk je ofis.. maya tgk bos maya br selesai punch card dan die pulak kate kt maya "cepat-cepat!! sempat lagi tu!!" maya pun ape lagi..dgn pantas mengetik bende tu...ahhah... yg kelakornye bg maya.. bos maya pulak ingt kan maaya.. bak kate pepatah " buat baik dibalas baik" hahahha.... dan satu lagi yg maya nk tergelaksss.... rupenye bos maya pun park keta kt tepi bangunan mcm maya...hahah (ajaran sape erk tu??) hurm xtau lah! ahahhaha

lots of love
maya dhira


4 comments:

Hustler said...

Mmg carek la.... bos lak cam ikut cara PA pi kije... ngeh ngeh ngeh

Sumayyah Nadhirah said...

hahahha....kne gune cara psikologi tambat ati bos..wkakakka

Hustler said...

psikologi eh??? nih reverse psikologi namo eh... ngeh ngeh ngeh
mujur bos sempoi an?? lalalala~~

Sumayyah Nadhirah said...

ahhah semppoooooiii la sgttttt