Monday, February 21, 2011

jalan-jalan cari makan : chop & steak (serdang)

salam semua...hari jumaat malam..minggu lepas...maya dan en. fb g cari hadiah utk best fens kesayangan en. fb yg akan menamatkan zaman bujang nye xlame lg...mase kami mmg sgtttt suntuk..jmpe pun kejap-kejap je..tp xpelah..baru la rase rinduu lebih sikit kn syg??? hahahha...(sje je..tujukan khas pd en.fb)..lepas cari je brg..kami pun g tgk wayang cerita "The Green Hornet"..dan pendapat maya cerita tu boleh la..xmenarik sgt...tp disebabkan en. fb nk tgk gak..layankn jelah die...sian kt die..kt sp die xtgk wayang pun...
baru sampai alamanda..gedix nk posing...

tp yg cine tu cute gak bg maya...hahaha
lepas je tgk wayang...cepat-cepat suh en. fb bayor..dah lapar hehe
lepas selesai wayang..perut maya dah berbunyi mcm-macam bunyi..dr bunyi klasik hingga lah ke rock!....hehhe..mase tu xde idea nk makan ape...alamanda mase tu tempat makan die semua dah tutup.. en. fb die kate xnk nasi sebab takut mengantok nk blk ke sp mlm tu jugak...jadi maya bg idea g mkn western lah! fikir-fikir tempat mane yg yer ade western yg xjauh sgt dari putrajaya sebab sian kt en. fb die nk blk sp lg...pastu maaya baru teringt serdang kn ade!! biasenye tempat nie maya lepak ngan kwn dan fmly maya..tp dah lame xdtg..

jadi kami pun pergilah ke serdang...name kedai tu chop & steak..pilihan makanan die ke arah western... mase maya sampai..keadaan dlm kedai tu agak lengang...mungkin dah lewat malam kot? jadi makanan yg kami oder cpt je smpai..jom tgk ape yg ade kt situ~


yeaaa...dah sampai! lapar sgt dah nie..
haa yg nie clear sikit ape yg die tulis kt depan...

masa utk oder!!...ikut kn hati nk oder macam-macam nie...tp takut tangki xmuat pulak
jgn lupa oder air..kang tercekik sape yg nk tanggung??
ambik pic..sementara tunggu makanan sampai..




saat yg ditungguuuu telah tiba...maya pilih spagethi seafood...saje je cari kelainan x oder chiken chop or yg lain-lain..sebab xpernah oder spagethi kt sini
xtau nk makan ape lah tu..
en. fb memilih grill chiken..xpasti ade dlm menu tu ke x..rase xjumpe dlm menu tu..tp bila die sebut..bdk yg ambk oder kate ade




muke kenyang..bersyukur...rezeki...
yeaayeaahhh!! nie baru first time blaja wt tngan cmtue...rockkk!! en. fb anda ingt anda sorang je rock?? hahaha
klasik...antara salah satu view yg ade kt situ..
pendapat maya:

servis
okeylah..tp kurang ramah

price   
sederhana

makanan
  • grill chicken (sos nya kurang pekat) tp still boleh dimakan..
  • spagethi (sos nya tidak pekat langsung) dan bg maya agak kureng... lauk nye pun sikit
*kalau nk makan kt sini baik oder berkaitan ngan chop n steak..maya x galakkn korang oder makanan seperti italian food...kalo bab chop mengechop rasenye lagi sedapp...ahhahah 


alamat die maya kureng pastiii sikit..yg maya tau ia berdekatan dgn PERODUA serdang & bulatan jln 18/1 serdang..


lots of love 
maya dhira

6 comments:

Lovely Fieyza said...

maya.. en bf ke en.fb? hihi.. fb stand for? kui3..
fiza salah faham ke maya salah tulis.. sory3

Sumayyah Nadhirah said...

fb a.k.a : fakarudin bachek ahha

FarahNorazmi said...

nak g lah nanty..hehehee..terliur lak rase..kat kermat ader satu rasenyer..heee

Sumayyah Nadhirah said...

farah: hahhah...sile-sila..mmg dia ada byk cawangan kt lain ;)

Lovely Fieyza said...

oo... hihi.. ingtkan mukabuku.. hii.. semoga kekal jodoh bersama.. Amin..

Sumayyah Nadhirah said...

ahhaha...xpe2..amin..tq ye