Wednesday, June 8, 2011

Kak Pah Warung (Pokok Getah)

salam semuaaaa!! kali nie makan-makan maya nk ajak korang try tempat ni...walaupn situ byk keta dan lori lalu tp bile dah menghadap makanan tu..perghh feel die xsedar pn keadaan sekeliling dgn angin sepo-sepoii bahase....


ingt x dlm satu post tu maya janji yg maya akan tunjukkn tempat makan nie?? klik SINI kalau nk tau..menurut kate auh warung nie mmg femes ames dan selalu penuh..makanan die pn cpt abis..mase kte org smpai tu dah xramai sgt sebab dah lewat kn..


maya tnye jugak auh nape die letak pokok getah gak bg nama warung tu...die kate dulu situ ade byk pokok getah...maya caye jelah sbb xtau betul ke x benda yg die cite tu...


ini pilihan maya laksa kedah RM2.80...walaupn kuahnye x pekat..tp sedappp!!
 (hantu laksa)
mee rebus die pn boleh tahan RM3.50..tp maya xgemar sgt sbb ade daging..maya xmkn daging..
mmg terbaikkk la cendol pulut RM1.60....xmanis sgt maya sukee!!! tibe2  gulp!! terliur la pulakk!
okey i mmg hantu pedas...drp full cili kt dlm bekas tu tinggal separuh je...



suasana: bestt angin sepoii-sepoiii bahasa... 

harga: murah jugak.. 

makanan: sedap 

servis: okey masa tu xramai sgt

alamat : xtau mcm mana nk xplen..yg maya tau die tepi jalan dkt bangi area kilang sony

***semua ni ikut selera maya..mungkin selera kita xsama jd xsalah kalau nk cuba..


lots of love
maya dhira



7 comments:

ezaitie nfib. said...

oh..sangat suker pedas eh? jg2 tau..jgn terkena apendix..dulu che ezaitie suker benar pedas sekali dh kena apendix terus makan pedas sekadar dibibir je..hehehe..terpaksalah kan?

Sumayyah Nadhirah said...

yeke? itulah takut jugak...tp aduhaii cili padi tu mcm menggoda la..hehhehhe..

teruk x mse kene tu?

ShukSRphotoz said...

maya; Sedapnya laksa.. ade satu lg tempat yg sedap, klu ko dr tol plus kajang nak ke bandar baru bangi, ko akan jumpa satu gerai laksa sebelah kiri tepi petronas.. kat situ laksa dia mmg sedap. Laksa Merbok kot.. Aku selalu mkan kat situ gak.. sedap.. Maya, pasal cili padi elok la ko kurangka mkan cili tu, sbb biji cili tu la yg menyebabkan apendik.. betul kata ezaitie tu...

makdara TERdiva said...

sedap gak bukak pose dgn cendol pulut nih..aishhhh

Sumayyah Nadhirah said...

shuk: bwh jambatan tu ke?? kt mane erk?? cili? insyallah aku sedang cube..hehhehe

makdara: mmg....teringin gak nie..yummyyy!

ezaitie nfib. said...

ms kena tu xleh bangun...last bile g klinik, doc picit sikit je terus dia ckp mcm ni "comfirm apendix" berderau drh ms tu..dia bg pil killer suh tido...pg esok g hospital2 tolak wad. bila sampai wad de doctor menggung ckp sakit perut biasa..sikit punyer kerek sekali dgn loghat omputeh dia..last sekali biler kita dh pucat lesi br tau seram sejuk..mak che ezaitie bidas balik ckp omputeh dgn doc tu...tepat azan mahgrib hr yg sama bedah...buruk sungguh perutku ini...

Sumayyah Nadhirah said...

ezaitie: alamakk takutnyee!!! tp betul sesetgh doc tu berlagak kn