Tuesday, September 6, 2011

Haven Restaurant - Ampang

salam semuaaaa!! okeyyhhh seperti yang dijanjikan maya update lagi... semlm maya wt seprise sikit kt en. fb almaklumlah sempena ulangtahun perkapelan kami yg pertama.....pd 30 ogos yg lalu..mase tu sebok ngan raye jer...

semlm mmg maya saje je cuti sebb semlm mlm en. fb baru nk berangkat terangkat ke sp...mule2 plan g mid tok beli baju keje pakcik sorang tu...die teruje lebih bile maya kate ade baju plain kt padini...

almaklumlah keje kt intan mane leh pakai baju corak garis2 tu..x elok la, xikut pekeliling la ade je yg tegur sebb tu skung die sebok cari baju plain je...sebb yg lame2 kebanyakkn nye berbelang-belang mcm kude belang ahahhahah... cari kt padini pun bersebab gak....keranaaaaa en. fb die kurus sgt lah...kalau brand lain saiz s pun masih longgar gile....ish2..awek die yg x kurus2 gak ahhahha...

suh en. fb pilih wane pinkk!!!


okeyhh pd sesiapa yg belum tgk hantu boncenggg korang ptt tgk sebb agak kelakar...mmg ramai gile tgk semlm...seat penuh sampai depan tu... 


kuar je dari wayang terus ke ampang..kalau ikut plan maya kelentong en. fb kate nk mkn kt bora ombak tp bile kuar je dari mid maya terus bg address haven..die pun terus "yes mem!" aje =)

selepas tacap2 sikit hehhe
okeyhh muke xleh blah konon2 cari jalan tu...
maya dan bear bear (tiap kali date pastiii en. fb akan bwk bear bear die tok teman maya mmg sungguhh gedikzz rase ahhahha)
perghhh mmg gile sunyi kawasan SOGO....
plezz jgn mkn bear bear!!
nasib baik otw ke ampang x jem sgt..mungkin ramai org xblk dari kg lagi?? kalau dari ampang tu korang terussss je sampai jumpe sign board tulis "look out point" dan ikut je sign board tu okeyhh...


suasana mcm kt bandung laks..rinduu bandung


nampak x atas tu ade atap?? haa situlah!! (atap ke bumbung?? same je la hehhe)

kte org dah masuk mase ni...kalau park kt bwh RM2 je..tp kne naik tangga tinggiiiiii
kalo naik atas bukit ni RM5 satu keta..tp tempat terhad...sape cpt die dpt...
nie view tingkat atas...kami pilih tingkat bwh...waktu ni xramai lg org...bak kate pelayan kt situ makin malam makin ramai org dtg

view ptg..dan nk maghrib 
pelbagai jenis makanan ade..jd korang xperlu risau ye...







plain ice water (RM1.00) & Apple Juice (RM9.00) - maya punye!
sebelah kte org ni fmly arab..punyelahhhhhh bising die org...serabut gilee...bergurau die org kasarr sgttt!! nasib baik die org xlepak lame....mmg mengganggu ketenteraman....


Cafe Mocha (RM9.00) & Plain Ice Water (RM1.00) - en. fb
kalau perasan dkt mamat tu ade shisha okeyhh...
BBQ Chicken Wing (RM13.90) - coselow die biase2 je..ayam digoreng biase dan mmg byk kot die salut ngan sos sebb rasenye pekat sgt.. 2 or 3 org leh kongsi..
Basmathy Lamb Briyani (RM27.90) - ini pilihan en. fb..daging tu en. fb kate sedap...mmg besar berbaloi2..nasi die tu byk dan lembut..nasi tu mmg sedap kalau mkn mcm tu je..besar dan byk..kongsi 2 org pun boleh..
Spring Chicken (RM28.90) - pilihan maya!!...maya mmg kureng sayur tp nasib baik salad tu maya mkn...mashed potato die byk gak...mmg pekat dan berkrim..en. fb asyik curi maya nye potatooo je..utk ayam lak...mmg die perapp betul2 kot..smpai dlm2 kt isi tu rase rempah die...peri-peri sos mmg pedass tp best... besar gak leh kongsi 2 org...
en. fb jd DBKL hehhe


view mmg cantek..bile ke arah mlm sejukk dan tenang je walaupn die org pasang lagu kuat2....mungkin  sebb xramai org kot..tu yg rase rilekss sgtt..

g sane baru rase betul2 feelll die tu...
nampak x klcc??

kalau x salah ni namanye chocolate fudge sedap gak tp xdela sampai melampau sedapnye tu...cute je  die wt tapak kaki (RM8.00) pilihan en. fb
Apple Spring Roll with Ice Cream (RM10.00) - pilihan maya...sayang bile sampai tu aiskrim tu dah cair..mmg maya xpuas ati bab nie...mungkin die cair sebb nk tunggu roll apple tu digoreng...mmg sampai2 panas lagi roll inti apple... masamm sgtt...aiskrim mmg sedap tp syg cair.....lain kali die org patut goreng siap dulu baru letak aiskrim...



tadaaa!! tibe mase byr....



tukang layan kami dan tukang ambk gambar...tq ye abg ??? khan...hehheheh


tingkat atas
ini antara restaurant2 lain kt situ...
area atas ni ade tower leh tgk view semua...
view dari tower....ini baru tingkat 1 dah xlarat naik yg atas sekali hehehe
muke takut tuu...takut terjatuh 
mcm mane plan nk g haven?? dah lame nk g...en. fb ade gak sebut tp kami xde mase langsung...terdetik blk nk g bile kwn maya wani sambut birthday husband die kt sini.. mmg maya ade search kt mr. google tentang tempat nie....ade 4 tempat mkn kt sini tp maya pilih haven... sebenarnye haven ade wt romentik pakej..tp maya xberminat sebb pemilihan makanan die terhad..

just search romentik pakej haven ke ape kt google...
tgk la kt situ ade kuar blog2 org lain yg dah pernah g

suasana:  sangat cantek view waktu malam....mmg seronok lepak kt sini 

harga:  bagi maya masih sederhana hahah tp nk ke arah mahal la kot?? mungkin kalau mahal pun sebb die kat atas bukit?? ahahhahah

kemudahan:  2 tingkat....yg lain xpasti pulak...xsempat nk riki2...owh ye surau ade tp kt park bwh ye...

makanan:  sederhana

servis:  memuaskan..mungkin sebb waktu tu xramai org kot..

alamat & laman web:  Pusat Pelancongan Menara Tinjau, Jalan Ampang-Ulu Langat, 43100 Bukit Langat, Selangor atau boleh klik SINI utk laman web mereka.... (just call reservation @ 016232 3999) 

star : maya bagi 4**** sebb suasana die syokkkk...

kalau nk maklumat lanjut just search name haven ampang atau look out point atau sewaktu dgnnye hehhe... seingt maya die org bukak dari kul 11pg sehingga 2.30pg..

***semua ni ikut selera maya..mungkin selera kita xsama jd xsalah kalau nk cuba..


AMARAN!! : SILA BWK KAMERA CANGGIH YE....BARU LA PUAS BERGAMBOR HHEHHHEE

lots of love
maya dhira

11 comments:

n a d e a said...

wahh faka kemain !

happy annyversary maya & faka !

bila korg nak kahwen ni??
tak sabar nak tgk ;))

Sumayyah Nadhirah said...

nadea: ahhahhah..tq! faka kn mmg sengal cmtue....hehehe sampai mase kawen la yer..sabarrrrrrr ;)

wAnNy said...

akhirnyaaaaa,,,pegi jugak..ahaha
melampau mkan berdua,,aku aritu da x snggop nak amik dessert...

Sumayyah Nadhirah said...

wany: hahah haruslah..cube abis...ikutkn nk lobster..tp baik aku sabar pi mkn kt sabah lg pueh ati ahahha

wAnNy said...

haha..lobster die mahal gilessss

Sumayyah Nadhirah said...

wany: itulah pasal....rib nampak sedap..tp aku xmkn daging lembu dan kambing...soo tgk jela.....

QASEH ALYN said...

wahhh....sempoii maya n en.faka tue...hope jodoh korang berkekalan yer..

p/s: jelezz i tau...:P

wAnNy said...

sama la...tgk laki aku mkn aritu bkn main sedap lagi...

Sumayyah Nadhirah said...

alyn: hahha faka mmg sengal..ala jgn panggil die encik..panggil faka je... amin...

wany: hahhahah ko asl x mintak sikit??

wAnNy said...

aku x mkn kambing

Sumayyah Nadhirah said...

wany: owhhh...xpe ko tnye je laki ko sedap ke x..kalo die kate sedap..sedap la tu hahaha