Monday, February 28, 2011

makan malam bersama keluarga di rasamas alamanda

salam semua..dah dua hari maya x update blog...internet mmg ade tp masa agak suntuk untuk maya update blog..dua minggu lepas rasanya..maya g makan-makan bersama famly maya..lambat update coz en. sd xbg-bg pic yg ade kt kamera dia..dia kate dia bz jd xde masa...pic yg dia bg nie pun mmg dia x edit langsung...yg maya tau pic nie diambil menggunakan "white lens" (ape ke jadah benda tu pun maya xtau yg maya tau pic siap) hehhee...

agak seronok sebenarnya keluar makan dgn famly..rasenye dah lama kte org xkeluar makan mcm nie.. yelah semua bz ngan hal masing-masing...semua ada malam tu kecuali adik maya yg plg kecik tp besar tu iaitu aki...dia dicampakkn di kelantan utk sementara waktu nie..(belajar berdikari sementara menunggu result spm) tp kabar yg maya dapat..aki nie syok duk kelantan...hari-hari dia mkn budu! ishhhhhh makin besar lah adik aku sorang nieh nnti!...."aki jgn jelez kte org g makan x ajak ko hahahhaha"...

ini video en. sd kenakan kte org! 

video
makanan ape erk yg sedap??


en. lukman a.k.a angah
akak rasa yg tu sedaplah umi...
hurm betul ke yg nie sedap??
umi nk yg ni ye (akhirnye pn. rohana pilih jugak makanan)
makhluk mana nie?? hahah.. en. sd a.k.a along..
opsss lupa nk perkenalkan.. yg nie atie awek angah...(bakal kak ipar maya)
saje ngade-ngade nk manja ngan pn. rohana
adam!! sgt cute bdknye..(anak org meja sebelah) nakalnye mcm adam cozin maya gak...

en. abdullah dimana-mana dia suka beramah mesra..
love diz pitcha!
akhirnya makanan sampai...setelah kami puas berposing...
lengan sape yg kaco tu...nk tunjuk gambo makanan..kacau la...
suke benar nampaknye cozin maya nie...

cepat-cepatlah korang kawen ye...aku nk anak buah! ahaha
kami oder pelbagai yg ada dlm menu tu..tp xsempat nak tngkap pic sebab tukang tangkapnye en. sd or cozin maya tu sebok nk makan...
  
*servis kt situ agak lambat mungkin disebabkan ramai pelanggan
*ada pelbagai makanan yg boleh dipilih
*lebih suka pilih original makanan rasamas iaitu ayam..
*jika peminat asam laksa mungkin anda tidak digalakkn utk mencubanya kerana kurang sedap
*mee bandung dia bg maya pulak kuat sgt bau dan rasa udang kering..
*segala rasa yg maya komen nie mengikut rasa lidah maya ye..korang tetap boleh cuba..
*harga yg maya boleh ckp sederhana (korang sendiri tau kn price rasamas cmne)

lots of love
maya dhira



No comments: