Monday, January 24, 2011

Malam Persona Anggun Bersama Siti Murni

salam semua! dah lama sgt maya xupdate blog kn? lebih kurang seminggu rasenye...sory ye pd yg suke bc blog maya (tp ade ke yg suke? perasan lebih la maya nie ahahhahah)

pada 22 Januari bersamaan hari Sabtu yg lepas maya telah pergi ke hotel legend utk event "Malam Persona Anggun Bersama Siti Murni" tema die hitam merah..mmg cantek sgt warna tu~

kalau korang ingt post maya sebelum2 nie maya ade ckp kn yg maya kne catwalk utk event nie?? kepada sesiapa yg bace sure ingt kn???? (kalau x ingt pun xape) hhehe..

nk dijadikan cerite seminggu sebelum maya dtg utk reheasal catwalk yg sepatutnya berlangsung pada 21 Jan 2011 tu tibe-tibe pulak seminggu sebelum tu maya dpt email CINTA drp bos tersyg~ yg begitu berwarna-warni sekali! kalo ditengokkn mmg cantek lah! almaklumlah berwarna-warni..tp bila bace ayat die..fuhhhhh!! "MENUSUK KALBU!" sob sob...sgt sedih...antara contoh ayat die "AMAT PENTING!!" siap bold dan warna merah tu~ tulisan xyah ckp la...org yg rabun pun boleh nampak hehehhe...dan antara ayat-ayat seterusnye seperti ini "TIDAK DIGALAKKAN untuk memohon Cuti Rehat daripada bulan Januari sehingga bulan April" perghhhhhh bila maya bace je email tu rase teramatlah sedih.....(bos beku kn cuti kononnye opis nie akan bz)...tp pa die xbz sgt pun sebenarnye hehehe..(mmg susah sebenarnye nk apply cuti ngan bos maya nie almaklumlah org undang-undang kn..jd byk persoalan-persoalan yg kne jawab selagi x urgent jgn harap nk dpt cuti tue...kalo MC or EL pun die pasti nk yg betul2 nye lah) jd dgn kate lain xdptlah maya apply cuti utk reheasal catwalk tu.....dgn perasaan sedihnye maya call la owner event tu "siti murni" die kate xpelah..maya dtg jd model utk demo bertudung shj...sedih tu xpyah ckp lah mmg la sgt2 sedih huhu....


pada hari yg dijanjikan pun telah tibe........maya dtg awal coz utk simple reheasal sementara tunggu waktu sebenar tu...setelah dimekapkan oleh tukang mekap RTM maya pun lepak2 la ngan kawan-kawan yg akan buat catwalk...


sebenarnye maya agak sedih malam tu..coz maya under model siti murni..tp agak dipinggirkan kerana maya xpakai..pakaian tajaan die org..bile ape2 die akan panggil model2 die jd maya agak terpinga-pinga jugakla..tp xpela kte dtg nk enjoy2 kn?? jd kne la enjoy gak!!


video yg sengal hahhaa

banner siti murni! (betul ke x erk) betul la kot...
suasana dlm dewan
demo tudung...(berdebar nie!!)
cik atiqah si cantek manis pembaca berita tv1
bersama kak haida..maintain beb anak dah 2 rasenye
beautiful fida
perasan nk jadi model!
saye bkn marah awk ye cik syira..maya dok marah dkt kameraman tue..die xnk ambik pic kte berdua
maya bersama model-model catwalk malam tu
inilah die siti murni cantek kn??
tingginye die...kantoii maya rendah!
my bff di sini
alamak! mcm mane maya boleh tersesat nie?? 
terima kasih ye tlg mekapkn maya mlm tu...(kak didi dan fluffy jurumekap RTM)
Encik Shutter Demons tq ya! dipaksa utk mengambil gamba maya mlm tu...hahahha

cik ainaa yg sungguh cantek! tinggi sgt la u..sian maya hehhe
Encik sahri af






inilah pic terakhir maya mase kt sane...mase nie dah kt parking..oleh kerana view die sgt lawa maya pun pakse encik SD tok ambk pic nie..lepas je die ambk die kate "dah2 jom blk" ceh! sekali shoot je baru nk ambk feel tau mase nie hehhe



Thanks  Photographer : Shutter Demons
Model : Maya Dhira dan kawan-kawan yg lain
MUA  : Fluffy (juru mekap RTM)

otw maya balik tu abg maya die kate nk singgah kt studio die (berkongsi ngan kwn2) yg akan dibuka di presint 15 putrajaya..maya teruja nk ikut! sebab xpernah jejak lg ke studio die xde masela katekn..lagipun barang-barang byk baru smpai pastilah masih bersepah kn?? smpai je kt sane kawan seperjuangan along dok bz test shoot kt situ...tgh2 maya lepak die panggil "maya cube ko berdiri kt situ" dah org pelawa nk ambk gambor jd ape lg maya! teruja la ahahhahah...(i kn fotogedixxx) coz tu suke sgt ahhah proses shootnye maya rase xsmpai 10min la..mybe dlm 5 or 6 min je..dan inilah hasilnye sgttt memuaskan maya ahhahahah (yg xbp pandai posing nie)




Thanks  Photographer : Fiq Flaxx
Model & Wardrobe : Maya Dhira
MUA : Fluffy (juru mekap RTM)




ape yg maya boleh kate kn..terima kasih byk-byk kepada semua sekali!!! love u all!! hope jumpe lg dlm event2 yg lain pulak ye!! 

jika korang berminat dgn hasih kerja Shutter Demons dan Fiq Flaxx...korang leh search nama tu or link yg maya letak tu kt FB ye!....

lots of love
maya dhira

4 comments:

heart tamimi said...

maya canteekkkk sgat!! suke333! =)

Si Tukang Tulis said...

hahah maya ko comel!nasib baik ada SD..dapat la kau pic2 terbaik maya..kalau tak rugi sbb baju and makeup semua dah cantik. hee good luck utk contest yang lagi 1 tu k? :) chayookk! aku gune software kat ofis..tak boleh like page lain. kalau boleh bukak nanti aku like k?

tat!n said...

maya sgt santek..pic pn mletop sume,hehe.i like! :)
erhh,bru la dpt tgk mke SD.kt fb takde pn,ngeee

Sumayyah Nadhirah said...

hehheh tq pujie n sue...

tatin: hahah die low profile