Wednesday, January 12, 2011

perbualan antara bos dan pa nye...

semenjak dua menjak ni..maya selalu bangun lambat...dah terbangun kul 6.30pg (tok kejut en.fb bgn keje dan solat subuh) lepas selesai je 2 perkara tu..sure tidur blk la....yela katil tu mcm memanggil-manggil je maya..."maya jomlah tdo dlu..awk kn masuk kul 8.30pg" oleh kerana tak tahan dgn godaan katil..maya pun ape lg..tarik la selimut...hehhehe

bila dah tdo blk..sendiri faham la kn...bila tersedar pastii akan sebut "alamak!! aku lewat lagi! kalau la aku xtdo td" itulah ayat yg selalu kuar dr mulot maya..tp xpernah serik..ahhahah maya pun xtau nape..huhu....mase tu barulah nk menggelabah nk cari baju la apela..nk gosok lg la..(malas nk gosok mlm coz kononnye mood berubah-rubah mybe nk pakai baju tu..or maybe xnklah!)

bila dah siap2 semua tu (belum mekap lg nie) baru maya perasan...aduhh!! lewat dah nie..nnti xsempat nk punch card! (walaupun ofis maya sudah ade sistem touch dkt kad..bos maya still nk gunakan sistem punch card....maya kalau dah lewat mmg konpem maya malas nk drive.... jadi yg selalu jd mangse maya utk hantar maya g keje sape lg kalo xlain xbukan en.abdullah or puan rohana la..hhehhee

sampai je dkt ofis..legaaa sgt coz tinggal seminit lg nk lewat..ahhahhah...lega kejap..bila duduk je kt tempat..bos dah panggil..aishhh xsempat aku mekap semua nie..jadi maya pun pergila menguruskan ape yg patut..bila dah selesai maya dah lupe nk mekap hinggalah berlanjutan smpai ke ptg...dlm erti kate lain seharian maya comot! byk kali jugak la dlm minggu lepas dan minggu nie maya comot...

td lepas maya post je entry "apa yang saya letakkan di muka saya??" dan siap2 mekap nie bos maya pun panggil (die baru abis meting)..maya dgn lenggang lenggoknye (perghh mcm nk goda bos je tp xde niat ye..sje je jln gitu die xprasan pun) hahhahah...maya pun muncul la di depan bos maya seperti yg dipinta....dah selesai semua ape yg diarahkan..mase maya nk kuar bilik je tibe-tibe die berkata:

bos: sumayyah i perasan you macam lain sikit la sekarang..(dgn muke yg serius)

maya: aah?? yeke tuan?? ape yg lain nye?? 
  
bos: you nampak kurang mekap...(sebenarnye die nk ckp maya nie dah selekeh kot?)
  
maya: opss...sy mekap nie tuan...nampak mcm x mekap ke tuan??

bos: yeke? (muke serbe-salah)

maya: xpe tuan nnti sy mekap betul-betul ye..mmg semenjak dua nie sy agak kelam kabut smpai mekap pun lupe....bila sy masuk ofis sy mekap ye(muke senyum je heheh dlm hati kate baru aku tau...die suke aku bersiap rupenye)

bos: okey (sambil tu gelak)
  
bila maya keluar je dr bilik die..maya tergelak..mesti die nk tegur aku comot semenjak dua nie tp xbrani nk ckp..hahahha...hurm baru maya tau..walaupun bos kita nampak xkisah dgn pa nye..tp disebalik itu die tgk perwatakan kita, cara kita bergaya di tempat kerja...(mybe die xpuji secara langsung tp puji dlm hati kot? berangan tol aku nie ahahhaha)

moralnye? : pa2 sekalian...jagala imej anda walaupun anda sudah lewat ke pejabat..ahhahah (mungkin jika kita kelihatan menarik dimata mereka...die org nk marah pun xjd) ahhahaha
dan maya jgn bgn lambat lg ye..hehhehhe
  
lots of love
maya dhira

6 comments:

Cik Sang Puteri said...

hahaha betul2..aku pena tak mekap..bos aku macam pandang semacam..macam pelik..hahaha and aku mesti tak yakin dengan diri aku kalau muke aku pucat lesi..hahah

Sumayyah Nadhirah said...

hahhaha...kn sue? rupe2 nye bos kte nie pemerhati...bila aku xmekap sure die akan ingt aku sakit ke..wkakakkakak

heart tamimi said...

waaa..penting nyer mekap..hoho..smpi kena tegur kt bos tuh..pasneh jgn lewat ag ye maya comot..hihi =)

Sumayyah Nadhirah said...

pujie: wkkakakkaka....die syg aku tu...mcm anak die wkakkakaka

qasehliya said...

betul maya...alia pun slalu prasan bos alia slalu perhati..ape yg kite pakai semua die perhati...=D

Sumayyah Nadhirah said...

qaseh: ahahahah br tau erk??