Tuesday, January 11, 2011

melepak lepak bersame cozin...

salam semua...hari tu (tarikh sengaja dirahsiakn) heheh maya ade pulang sebentar ke kelantan...kampungku yg terchenta...sempat la jugak melepak lepaks bersame cozin-cozinku yg yg same gediks dgnku (hahha sian die org kne cop gediks gak)....

pada mlm kejadian tu...(haa nk tau kenape dipanggil mlm kejadian??) jeng jeng....die org ajak la maya g lepak minum...mkn roti bakar...mmg maya agak malas sebenarnye tp yela dah lame xlepak same kn jd dgn ala-ala kemalasan tu maya pun bersiap...(die org bersungguh-sungguh ajak maya coz maya je leh drive) hehhe....

dgn gumbiranye kami pun masuk kereta utk keluar merayap...mase tu dlm fikiran dah terbayang wahh!! kalau dpt prosperity burger sedap nie!!! yummy! siap plan lagi..okey lepas kte g mkn roti bakar kte g mcd ye?? semua setuju jd dgn lafaz bismilah nye maya pun start kn enjin kereta pakcik maya..tibe2 maya kate..alamak!! dah la hujan lebat dan malam nie...nape sit drive nie xleh naik kn? (setahu maya vios sit die leh naikkn...tp pakcik maya nie vios edisi lain nye..mybe xsame la kn..maya agak rendah orgnye jd maya amat memerlukan sit yg lebih tinggi sikit)....cozin maya tnye "ko leh ke x drive nie?" xpe2...maya kate...leh je..sje je..kalo leh tinggi kn lagi syok...(tp dlm hati..habislah aku...huhu mase tu sempat lg nk berlagak pro) ahhahah...


mase maya undo keta ke belakang tu..maya ade ckp kt die org semua yg "ehh korang tolong la tgk2 kn kt belakang tu..aku xnampak sgt" bila lepas je maya ckp tibe2!!  "bukkk" erkkk...alamak! ape dah jd tu..cpt2 maya tekan brek stop..ehh ape dah jd tu...?? bila cozin maya kuar dr keta die kate..alamak! ko dah terlanggar pili bomba la! haa??? maya dah pucat...cmne nie...dah la keta pakcik aku...leh lak first time bwk die nye keta dah tinggal kn kiss...ish2...hilang mood kejap...lepas bernafas slow2 cozin maya kate xpela nk wt cmne nnti kte selesaikn....jd lega la kejap..die org semua kate okey xpela kte g je lepak dlu...jd dgn perasaan yg takut2 lg maya pun drive la g ke tempat yg hendak dituju...

dah smpai kami pun oder la roti bakar...maya sebenarnye xpernah tgk roti bakar cmnie...mungkin korang dah pernah tgk...sje je nk kongsi ngan korang..


tadaaa.....inilah die roti bakar yg maya ckp tu....maya xpernah tgk roti bakar yg dipotong kecik cmnie


mula-mula kita cicah roti tu dlm kaya hijau yg sungguh manis..yummy


kemudian kita makan!! sedap..rugi korang x test rase

tgk tu........cozin maya pun jelez tgk maya mkn..hehhe

okey-okey kte mkn ye..jgn main-main hehhe (kene marah coz asyik main2 je)


maya senyum pakse ke tu erk? sebenarnye dlm ati dok riso psl maya dah kiss keta ayah die..hahahha

makan ramai-ramai la syokk!!
dahagenyeee!! kaya tu manis sgtt!


alamak air dah habislah! 

agak-agak kalau jd model tok promote roti bakar dan kaya lepas x? hehhe

lepas kte org selesai makan...kte org bergeraklah ke mcd pulak...tp perut dah knyang sgt nie..cmne....tapau jela nampaknye...lagipun xtahan nk lepak mcd coz dah la hujan pastu sejuk lak kt mcd tu...kalo mkn kt rumah leh lepak2 kn??...

smpai je kt rumah..kte org masuk diam2..takut pakcik maya terjage...dlm hati kate alamak cmne aku nk xplen kt pakcik nie..huhu takut!...cozin maya kate "xpela maya kte ckp ngan die esk jela..kang kalo bgtau malam nie xleh tdo lak ayah die" hehhe...lega la kejap..dpt la tdo dgn keadaaan lena x lena..risooo takut kne marah..hehhhe

esknye bila maya bgn je..dgr suara pakcik maya dok bising2..maya kate alamak! die dah tau ke??? fuhh rupe-rupenye die dok bising2 kt pekerja die tok kemaskn barang..fuhh lega jap...bila dah nampak die rileks je maya pun ckp la..."ayahmat...semalam maya ade terlanggar kt blakang tu..xnampak....(maya wt muke sedih sikit)..." die pun kate "xpela hari tu wiey or bie (maya xingt die sebut yg mane coz cozin maya kembar) pun ade gak wt gesel...jd xde apela..bila die ckp je cmtu.................perghhhhhhhhh lega yg teramat maya! mcm beban kt atas kepale maya nie tup! hilang terus...hahhaha

moral dlm cite nie: jgn suke2 drive keta org kalau x konpiden....hahahaa



lots of love
maya dhira

2 comments:

baem said...

cam sedap jep. kt sni ade ke kaya hijau.?

Sumayyah Nadhirah said...

baem: itulah mmg sedap ;) kt sini xpasti ade ke x..coz tu teruja ambk pic roti bakar die hehee