Thursday, April 19, 2012

tiada dalam perancangan....

Salam semua...dah xupdate erk maya ni? soryy..okey ni benda ni mmg xplan langsung!! ade satu hari tu maya teman pn. rohana dan anty salmi kwn umi g pertama kompleks sebb die org nk g anta kain kt tailor biase die org la...umi ajak teman sebb die kate xde duit pun xpe jalan2 jela...

waktu tu hari biase jd area pertama dan sogo mmg xramai org...gile syokkk kot...lame gak kt tailor tu....maya pun ade tumpang sepasang dua hehhe pn. rohana byr soo on jelah! ahhaha...dah lama pn. rohana gan tailor ni dlm 5tahun gakla die kate selesa cina tu jahit..

sambil dok lepak kt kedai tu selak la majalah yg ade kt situ...tgk design2 cantik2 mula lah verangan okeyh...hahah kalaulah~..................

ni xsure majalah zaman bila tp warna die menarik tertarik laa....


kalau tinggi lampai mmg syokk tp kalo rendang mcm i aduhhh...

lepas selesai je urusan jahit menjahit ni terus ke sogo sebb kebuluran...maya just usha2 je barang almaklumlah tgh bln gaji tarak ada...no money cannot buy maa.....(ikutkn ati waaa nk beli tu..nk beli ni.....).  Ajak die org ke gulatis kononye nk servey kain..................tp masalahnye bila dah smpai sne maya mcm dah terjatuh cinta la....mase tu mula la rasa mcm nyesal aku masuk sini baik jgn masuk dan bla bla bla lg....tp bak kate org kalau dah jodoh tu kn?? 

bagaimana boleh jatuh cinta?? mula-mula tarik warna febret maya...bila letak elok2 rasa mcm okela...bukak dua tiga yg lain pun sama gak...so dlm hati kata selamat2...tp tiba2 maya dah nk blah tu maya tarik ade satu warna lg di celah rak-rak lain...main ambk tanpa fikir ape..maya letak cmtu tp perghhh waktu tu rasa jatuh cintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! mcm mana ni?? bila suh die org calculate alamak! overdosssss la bajet tu..

rupe-rupenye bkn maya sorang je jatuh cinta gan kain tu tp anty salmi dan pn rohana... siap umi kate okey die byrkan dulu...lepas gaji sila byr blk...rase nk joget je mase tu gak!! ahhahah...tp dugaan dtg lagiiiiii bila gurl lyn kte org kata kain ni xcukup....perghhh kecewa gile mase tu...tp die kata nnti die cek kt stor...hampir satu jam kami tunggu alhamdulillah jodoh i gan kain tu kuat ahhahha....sales gurl tu ckp die terpaksa gi stor gudang yg sgt jauh dr situ...dlm 20minit gak jln kaki...sian die..tq so much dear....

yg mana satu??? teka sendiri okeyhhh...






blk tu bila ngadu kt en. abdullah die kata xpe die sponser so xyah byr....Alhamdulillah rezeki kata org jgn ditolak..hahhaha...waalaupun majlisnye lambat lg tp kalau beli sikit2 bebannye xrasa sgt...

lots of love
maya dhira


2 comments:

QASEH ALYN said...

wahh...bestnya...
1- mesti nk kawen kan??
2- ada org sponsor lak tuh!!
3- syorgaaa....

Sumayyah Nadhirah said...

hahhahha diz year xkawen kot alyn....hehhehhe