Monday, May 16, 2011

kisah nokia X5

Salam.......
jika korang baca post mengenai "kembali bekerja" pastiii korang nk tau apa kaitan nokia tu ngan maya?? hihihi jeng jeng........


sebenarnye tahun lepas masa maya pergi bercuti kt pulau perhentian..hp kesayangan maya terjatuh kt dalam laut masa maya dlm bot nk g snorkling...perghhh frust gile kot mase tu..yela byk tangkap gamba kt dlm tu..itupn cepat2 abg jay (org snorkling) terjun dlm tu cari hp maya...tp xleh nk diselamatkan dgn memory kad sekali tu coz terendam dgn air masin...nasi dah jadi bubur atas kecuaian sendiri....huhu
sebijik mcm nie..sygg sgt...tp ape nk buat.........
bila hp xdpt diselamatkan terpaksalah maya cari hp baru....ikutkan bajet tok beli hp xdelah tinggi sgt..maya xsabar sgt jd maya pergilah kedai dua hari awal drp en. fb dtg..die suh tunggu die tp maya degilllll..smpai je sane maya pun usha la...oleh kerana maya nk hp yg ada ciri-ciri seperti wifi dan 3g mengikut bajet maya...tanpa berfikir panjang maya pun beli la yg nie..




tp mlm tu bila maya cek blk wifi xde terpakselah maya dtg blk ke kedai tu tok betulkan problemnye pada saat tulah maya terpandang nokia x5!! org kata jatuh cinta pandangan pertama bila mengetahuiii hp tu murah dan cute bg maya hahahhah..maya marah kt tokey kedai tu nape x tunjuk hp tu kt maya semalam...die kate baru smpai..perghh terus maya rase nk tukar hp yg maya dah beli tu ngan nokia x5..en. fb suh maya tunggu die dtg dulu...dengan kesabaran maya pn tunggu esknye........


tadaaa!! inilah die nokia X5..yg plg maya suke wane pink tu........
esknye tu maya pergi kedai tu blk ngan en. fb kononnye nk g beli lah..tp smpai je sane bila die tnye "yg mana syg?" bila maya tunjuk je yg mana..automatik die gelakkan maya..die ngan org kedai tu pun same je..gelakkn maya...aduhaii geram gile ngan en. fb mase tu...die kate "syg xde hp lain ke yg syg suke?" alasan en. fb design hp tu kelakar sgt...bencii sgt mase tu siap maya terus hilang mood tok tukar hp.....


blk dgn frust menonggeng maya sebab hajat xsmpai...en. fb kate die xhalang maya kalau nk beli tp bila ingtkan die gelak xhenggat tu terus cancel..huhu...sebulan lebih kurang lepas tu rupe-rupenye along beli hp tu...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! gerammmm nyee!!  bile along tau je maya suke hp tu...lagiii lah mcm2 die wt bg maya jelezz...hampeh betul


tapiiiiiii ade gud newzz skung!!!! along beli hp baru...setelah letih memujuk dr semua segi termasuk membungkuskan hadiah tok dia..akhirnyee!!! along kate die nk bg maya hp tu...hahha hip hip hoorayyy!! betul kate org kalau dah jodoh x kemane..hihi tq jugak pada cozin maya auh sebab letih memujuk along..okey auh kenny rogers coming soon ya! (nasib baik aku tawarkan kenny kalo aku tawarkan yg mahal2 abis pokai..ahahha


tq kpd along walaupun mcm-mcm cara ko buli aku kononnye syarat nk dptkn hp tu..bile ko kata nk bg je terusss aku rasa syg ko lebih la (ehem-ehem dgn nada membodek) hahhahah...........


p/s: kesabaran itu penting & jgn risau kaalau jodoh mmg x kemana (berfalsampah ptg2 nie)


lots of love
maya dhira



2 comments:

Danial said...

hehe..sian..sabor jela..teringat pengalaman hp jatuh dlm lobang jamban..lg haru..aiyak...hehe

Sumayyah Nadhirah said...

ahhahha yg tu mmg xboleh blah..lg kesian kot?