Wednesday, May 18, 2011

Body Shop Skin Care - seaweed for combination/oil skin


salam semua...hari nie maya saje nk share ngan korang produk ape yg maya pakai tuk muka maya..seperti yg korang tau dulu maya pakai SKII tp disebabkan ade satu kes yg membuatkan maya frust menonggeng maya terus ambil keputusan try product body shop nie...(next post maya akan cite nape maya tukar produk)

yg maya try sekarang nie sesuai utk korang yg jenis kulit kombinasi atau kulit berminyak. Mcm muke maya tempat mmg mmg keluar gile minyak kt muke ni smpai leh bukak kilang minyak dkt zon "T".  Korang pasti tau kan zon T tu kt mane...mmg benciiiii gile kalau minyak kt situ...huhu

Oleh kerana maya nie terlalu rajin sgt maya beli yg basic produk je seperti cuci muke, toner dan krim siang hahha rajin sgt smpai krim mlm pun maya xbeli sebab maya xsuke pada peraturan sgt...

Seaweed Deep Cleansing Facial Wash
RM45.00 (100ml)
cuci muka ni mmg best utk menghilangkan segala kotoran-kotoran yg ade kt muka terutamanya bila korang pakai mekap..dan jgn risau kalau korang pakai utk seorang maya rasa cuci muka ni boleh bertahan lama sebab bila pakai sikit je bila letak kt muka dah byk buih soo pastii save kn?? lepas bilas je pasti korang akan rasa selesa dan muka rasa bersih sgt..


Seaweed Clarifying Toner

RM42.00 (200ml)
Toner ni mmg tahan lama jugak dan mula-mula maya pakai rasa mcm gatal-gatal tp bila dah biasa pakai alhamdulillah okey mungkin die baru nk sesuaikan dgn muka maya pd mulanya tu kot.  Sapu kt seluruh muka menggunakan kapas ye!! jgn lupa tu..nnti korang akan nampak kotoran lebih2 yg xdpt dicuci gunakan pencuci muka tu.biarkan kering..pasti korang akan terasa tegang je muka tu.


Seaweed Mattifying Day Cream

RM54.00
krim siang ni adalah step terakhir yg maya pakai sebelum pakai mekap ataupun selepas buat kedua-dua step diatas.  Mmg lepas pakai je rasa lembut je pipi ni..biasanya maya pakai sikit je..titik setiap sudut seperti pipi kanan, pipi kiri, dahi, hidung dan dagu kemudian ratakan..krim ni mmg byk pasti akan bertahan lama soo jgn membazir ye..

Jumlah semua hanya : RM141 dan jika korang kurang bajet boleh la beli sikit-sikit dulu ye...

okey sekarang maya target maya nk beli yg nie pulak Seaweed Skin Care Kit berharga RM79.00 sesuai utk travel ke mana-mana nnti selain tu leh bg gift kt org ke dan ia juga sesuai jika korang rasa x berapa konpiden ngan produk nie just nk try so leh la try saiz ni dulu.......


p/s: saja nk share ngan korang..wt masa nie alhamdulillah sesuai ngan muka maya

lots of love
maya dhira


5 comments:

tat!n said...

skin aku pn jenis combination.zon T bminyak tak hengat.mencik aku. T_T

Sumayyah Nadhirah said...

itulah...tghari sikit.or lepas bp jam mekap..perghh teruk2

tat!n said...

haha,da leh wat goreng ikan. :p

Iqlima Azmi said...

Skrg guna lagi? Sy ingat nak try jgk.

Maya Dhira said...

iqlima: muke sy xsesuai lame2 timbul bijik...btw ur name iqlima ye? nice...mulanya my parent nk bg nama iqlima sebelum die org tukar jd sumayyah hehhe