Thursday, November 27, 2014

Peluang Kedua : Alhamdulillah 5 Bulan

Salam semua!!

Ye maya tau dah lame xsgt xupdate entry kan? mcm biasalah alasannye adalah kemalasan yg melampau tok resize gambo-gambo.

Ingat lagi entry keguguran maya part 1 & part 2?? bila baca atau teringat kisah tu maya rasa sebak..tapi maya redha kerana percaya itu adalah dugaan maya. Maya ikut betul pantang tradisional macam makan, berurut, pakai stokin dan lain-lain. Selain tu doc dah pesan kalau boleh jgn terpregnant dalam masa 3 bulan pertama selepas keguguran.

Selepas 3 bulan keguguran tu baru maya rancang utk pregnant blk. Alhamdulillah baru je 2 bulan maya rancang blk terlekat pulak =). Tapi mmg maya xsangka sebb sebulan sebelum maya pregnant blk maya lewat dtg bulan adalah lewat 4 hari dan ingatkan dah............tapi hari ke 5 miss P dah dtg pulak. Masa tu bulan puasa kecewanya xterkata tp en. fb selalu redakan.

Ada satu malam masa bulan puasa tu maya mimpi tp xingt sebelum miss P dtg atau selepas miss P yg maya ni terasa ade gerakan/tendangan dlm perut maya dan bila maya pegang siap ckp eh! aku pregnant!! siap boleh rasa baby dah 5 bulan xlama tu ntah cmne tau-tau maya dah dukung baby boy yg sgt comel..bila maya terjaga dari tido maya terus menangis sebb sedih tu bukan realiti. En. fb kata syg terlalu fikirkan kot?? herm mungkinlah jd malas pikir dah lepas tu.. dan siapa sangka itu adalah petanda...

Masa sehari nak sambut raya tu perut maya gastrik blk..hadoiii aku mmg gastrik xselesa badan dan jerawat bykkk kt muka...geram jek! ingtkan nk dtg miss P sebb masa tu nk dekat-dekat waktunye. 2 minggu kemudian maya tlg umi masak dan kemas rumah org nak dtg rumah beraya. Masa tu umi ada goreng limpa perghh bau dia rasa muall sgt! pakcik maya tegur haii ke ade ape-ape ni??

Mula mcm malas pikir tapi perempuan kan? mana boleh nk saba tenghari tu diam-diam maya pegi beli upt. Kalau ikutkan tenghari mana nk clear sgt mcm pagi tp dah xsabo sgt! masa tu en. fb baring dia xselesa badan maya pun g test dan alhamdulillah 2 line tp kabur tp masih was-was so maya tnye kwn maya yg lebih senior hihi die kata alhamdulillah syukur!!

Gaya en. fb mcm biasa la selamber je bila maya ckp pregnant..ceitt dan bermulalah kisah mak buyong utk kali keduanya. Syukur pregnant kali ni maya xbyk alah cuma cepat sakit belakang n penat je. Tak berapa mengidam kalo dpt ok..xdpt xpe cuma kadang2 gastrik dtg tu je.

tadaaa!! sory la bby ke sane...ni mase 17w hope syg ibu membesar gan sihat ye

Sekarang ni masih dalam keadaan berjaga-jaga dan xdelah lasak sgt. En. fb siap xbg naik flight sepanjang pregnant ni grrrrrrrr xpela demi baby ye! 

ooopsss terasa sikit-sikit gerak masa menaip ni (^_^)


Doakan kami berdua selamat insyaallah =)


lots of love
maya dhira


5 comments:

sYaFiNaS said...

Salam perkenalan...samalah kita..masa nat 1st pregnant,gugur...tp sebelum gugur tu dpt petanda..xsangka rupa2 betul petanda yg baby akan gugur..then lps gugur,2bln lps tu lekat blk..alhamdulillah..skrg dh 13week..semoga kndungan kita sihat n selamat yea..amin..jmputlh singgah blog nat...

Jari Manis said...

Dah 5 bulan? Alhamdulillah Tahniah Maya..jaga kesihatan tau jgn byk sgt gerak

orked violet @ SYA said...

tahniah maya.

sya nak pesan pon xdek experience pasal kawen pon belom lg kan. huhu

Pape pon take care dear. Sya doa maya and baby slamat. aamiin

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

tahniah maya..jaga diri baik2 ea..

한나Zakharshi said...

alhamdulilah dan tahniah :)