Thursday, April 28, 2011

selamat ulang tahun..

Salam selamat pagiii semua!! hari nie maya ceria lebihhhh sikit sebab bos maya cuti...!! hip hip hooorayyyy!! hahahah (teruk betul aku nie...bos cuti gembira sakan)

alhamdulillah sudah setahun rupenye maya bersama mr. silver...xsangke cpt betul mase berlalu..selamat hari jadi mr. silver..maaf la ye parut2 yg ade kt badan kamu tu maya xsengaje bg kamu kiss merate-rate hahaha...

owh ye korang pastii tertanya kn siapa mir. silver tu?? skandal baru ke?? opsss i reti tau main skandal2 nie...tau hanya setia yg satu jeeee betul kn syg???????????? hahha en. fb sendiri pun xkisah maya bermanje dan keluar date ngan mr. silver tau!...korang nk tgk siapa mr. silver?? okeylah-okeylah maya tunjukkn...

tadaa!! tgk mr. fb siap berdiri sebelah mr. silver lagi tau!
hahahha owh ye pic nie korang dah tau dari post yg lepas iaitu "two is better than one"
yg konon2 nye ambk mcm gambar pre-wedding tp bkn pre wedding ye....
(nape letak pic nie? sebab ni je pic yg ade gambar mr. silver) 
kisah maya utk memiliki (xboleh blah ayat)  mr. silver sebenarnye x dirancang langsung...yg maya tau..maya frust dgn ex maya.. terus maya beli kereta utk membuktikan yg maya nie seorang yg berdikari jugak...mmg xboleh blah bile ade satu hari tu tgh maya golek-golek mcm ayam golek atas katil bersama pn. rohana maya kate kt die "umi akak nk beli kereta la!" pastu pn. rohana pn tnye "betul ke nie? dah kira semua??" tanpa berfikir panjang maya pun kate xpe..leh je hidup...lagipun akak nk beli viva je............(itulah plan awalnye)

pn. rohana ade tnye bile nk pergi tgk...maya ckp sekarang boleh?? pn. rohana kate mane boleh kedai dah tutup lah!..owh kalau gitu esk pagii kte g show room ye? (gile x maya mase tu?) hahhha..mmg bg maya gile kot??

esknye pn. rohana dan maya pun pergilah pagi2...en. abdullah xtau ape2 ...kebetulan hari tu die ade pgram kt lain...otw nk pergi tu tibe pn. rohana tnye..."akak kalau la kte ade emergency kne blk kelantan kne bwk blk kereta akak mcm mane?" maya pun fikir blk...a'ah la kalo ade ape2 nk bwk blk keta viva aishhh...mcm xleh jadi pulak nie..lagi2 adik beradik maya yg lain semuaaaaaaaa comel2 belake kecuali angah....(ehem paham2 la along n aki maya tu saiznye mcm mane kn) hahhahh

bile persoalan tu dikeluarkan terus je maya fikir2 blk...xpelah kte g tgk dlu.....smpai je sane...maya dilayan oleh seorang abg salesman yg agak cute org nye (aishhh malunye!!) tp nasib baik abg tu dah kawen....kalo x..ade jugak maya buat gaya "call me ya! i single!" haahhaha..tp maya respek abg tu die x menggatai..bagus2... bile die tnye je nk tgk keta ape..maya terus ckp myvi tp maya x pergi tgk pn contoh keta tu maya terus ke meja nk tnye price...setelah berbincang ngan pn. rohana kt situ kami mengambil keputusan ambik myvi jelah...

xde test drive dan xde maya g tgk keta myvi tu maya terus kate okey saya nk myvi dan bp sy harus byr...bile dah tau berapa kne byr maya terpakse call en. abdullah sebab duit maya en. abdullah yg simpan...opss kantoii disitu yg maya nk beli kereta hahaha...tp nasib baik die okey...dan die setuju je...maka maya pilihlah warna silver sebab myvi se bg maya wane oren maya xsuke, putih telah meninggalkan kesan yg pahit bg diri maya + mudah kotor, hitam (semua fmly maya keta wane hitam xmooo lah!) jd baik maya ambk silver wane universal dan xmudah kotor..............

selesai urusan tu maya pun blk la...bile angah tau je maya beli kereta die pn kate "akak ambiklah no plate putrajaya_ _ _ _ angah tu" angah bagi akak..(die kesian kt maya sebab mase tu maya tgh berduka lara) heheh..tp terkejut gile la maya die bg sebab no plate tu sebab die simpan kt motor cabuk die tok die letakkn kt kereta bile dah ade nnti....sampai abah mintak letak kt kereta die pun angah xbg...hehhe mungkin rezeki org bersedih mase tu kot? yela sebab no plate putrajaya mmg dah xde sekarang..kalau jual pun mmg laku.....

ehem begitulah kisah bagaimana maya boleh beli kereta...hehhe mmg itulah antara keje gile maya pernah buat......dan maya xpernah menyesal =)


lots of love
maya dhira



2 comments:

Ihsan Arifin said...

ouh begitu ceritanya haha ;D

Sumayyah Nadhirah said...

ihsan: hahhaha iya bgtue la..moral of the story..jgn frust..kalo frust pastiiiiiii akan wt sesuatu yg gile2 hahahh