Wednesday, April 27, 2011

hari pertama di bandung

Salam......dah lame entry nie maya nk update tp byk sgt halangan..contohnye pic-pic dari cozin maya xdpt lagi la..bz la dan mcm-mcm lagi...........

rezeki maya tahun nie sebab dpt ke bandung dan bali..cmne maya dpt pergi?? nk dijadikan cerita fmly cozin maya nie mmg suke ke bandung sebab dpt shopping kain-kain kt sane..leh dikatekan bp kali dah dlm tahun nie die org pergi......jadi cozin maya pun ajaklah maya sekali die kate syokkk g ramai-ramai baru kecoh..hahha mmg betul.......terutama kalo ade maya hahahhah (perasan sungguh aku nieh!!) cozin maya kate dun wory psl makanan dan tempat tinggal sebab g ramai-ramai..jadi maya hanya perlu mengeluarkan duit tok beli tiket dan soping je..

plan nie pun semuanya spontan bkn yg dirancang awal2..jadi huru hara jugaklah maya cari duit..yela mencari duit tok soping moping katekn..hahahha..........

jeng jeng hari dinantikan telah tibaaa....yeaaa! alhamdulillah akhirnya dpt gak maya pergi setelah bermcm rintangn yg maya hadapi..hahahahha (mcm dugaan bercinta la pulaks)..bg yg xtau..korang leh tau mcm2 dugaan yg maya kena hadap sebelum pergi bercuti tu kt post2 maya yg lepas......mase tu mmg dah mcm nk frust menonggeng tau..yela tiket ke bandung n bali dah ade...cuma tunggu mase je 

hari nk berangkat tu maya dah start cuti sebab flight take off pukul 3 lebih...jadi kne ade kt lcct kul 1...pagi tu maya bgn agak lambat..terbabas la..mmg huru hara sebab mase tu jugaklah maya baru nk cari contact lens, novel dan g ambk cup cakes kt rumah kak ita di saujana impian lak...nasib baik sempat semua tu...kalo x.............fuhhh menyesal x sudah.......

perjalan mengambil agak lama bg maya sampai sempat baca novel dan tdo....bile kapten kate dah nk smpai baru maya teringt nak ambk gambar view bandung..

mmg gile padat penduduk kt bandung nie..tgklah rumah-rumah tu


alhamdulillah selamat mendarat....tp maya heran jugak nape kecik
je lapangan terbang die.....

rupanya ini lapangan terbang tentera udara...air asia tumpang mendarat......


bila maya turun je...fuhhhh!! dingin nye......angin bertiup tu sejukkkk.....lebih kurang mcm cameron highlands..

patutlah cozin-cozin maya semua dah ready dgn jaketlah ape..die org dah tau....
xaci!! xbgtau hahhaha

selepas turun semua kami pun masuklah utk beratur nk keluar dari airport nie....tibe-tibe sayuuu je rase yelah...sekeliling situ semua org indon..terasa mcm maya nie pendatang la pulak..hahahhaha......tp die org cek perghh siap bukak beg tu..(sesetengah jika mencurigakan)....

ni pulak view dpn die......
kte org keluar je dari airport tu pemandu pelancong yg biase deal ngan makcik sedara maya dah tunggu....pipit dan supir2 yg lain asep dan iwan...Asep nielah yg selalu maya cite kalo psl lagu-lagu indon  tu.....mane x nye tiap2 hari die pasang lagu indon kt keta tu..smpai maya pun dah suke....haha


waaa smpai2 je nampak kfc lah!! tp mase maya kt sane maya x mkn pun...

view dari van..cantek kn rumah tu....
maya yg xtau destinasi die org akan pergi melayan je perasaan sambil tgk suasana sebenar di bandung....kat sana masa maya sampai tu dah nk gelap...walaupn baru pukul 6 lebih.....(kalau di malaysia pukul 6ptg kt bandung baru pukul 5ptg)

tadaa!! hentian pertama........rumah mode!!!!
nampak je factory outlet terus mata maya jd segar!! hahah 
rumah mode bg maya sgttttttttttt best kalo korang pergi tok soping....dgn viewnye yg cantek, layanan mesra dari pekerja2 die org mmg syokklah! maya masuk je dlm tu hampir nk pengsan jap..hahha sebab byk sgt baju....rase nk ambk semua je!! tp sabar2...siap cozin maya dah sound yg "jgn soping byk2 sgt ade byk lagi tempat nie" hehheh............owh ye sory la xdpt tangkap pic area dlm tu sebab tidak dibenarkan dan dikawal ketat..jd maya hanya sempat tangkap area je tu pun sikit sebab dah malam..

pintu masuk soping!
view sekitar.....


sengaje maya x tngkap gambar patung tu dkt-dkt sebab  tutttt...........
dah puas bersoping kte org dibawak g mkn kt.......(xdpt nk ingt nama kedai die) hehhe



ikan nie die org kate sedap! tp maya xmkn sebab rasenye ikan sg..





makanan die org semua kebanyakkn nye pedas dan manis...sup pulak semua tawar-tawar...so bile kt sane maya mkn hanya tuk hidup je hahahha




dah puas isi tangki masing-masing kami pun pergi ke BALI HEAVEN! kt sini harga pakaian pun mmg berpatutan dan byk sgt pilihan smpai rase nk pengsan kali kedua haahhaa kte org soping smbil tunggu batch kedua (saudara-mara sebelah mak cozin maya sampai)..



pintu ke kafe bali heaven
suasana kafe bali heaven
waduhhhh romentik gitu~
berehat jap kt kafe bali heaven smbil oder aqua..terkejutz ko tgk2 botol aqua ade gambar nie!! terus maya bukak buang sarung tu...sebab mcm hantu..hehhe...owh ye aqua tu bermaksud air mineral kt sane...
bila saudara sebelah mak cozin maya smpai kte org pun pergi ke tempat penginapan kte org iaitu dkt villa dago....mmg penat yg teramat hari tu.....nnti maya akan update lagi smbungan nye ye......daaa~

lots of love
maya dhira


7 comments:

aBoi said...

I've been there.. !!
Tempat makan..I pernah pergi..sedap gak ar..tapi makan ayam tak puas..kochik bonar ea.. hehe

Sumayyah Nadhirah said...

hhaah sesetgh makanan sedap bg maya..yups ayam die kecik dan garing ahhaha

tat!n said...

bile lah plan aku ke bandung nk menjadi ni,hehehe

Sumayyah Nadhirah said...

tatin: kumpul duit byk2 itu yg plggggg penting..dan jgn pengsan kt sane nnti tau! hahahha

tat!n said...

hehee,tgh nk kumpul la ni.tp gatal jek nk gune kan.. :p

Sumayyah Nadhirah said...

hahaah aku pahamm pastii nk soping kn?

tat!n said...

harussssssssssss.. ;p