Monday, April 18, 2011

aktiviti hari ahad

Salam......cepatnye mase kn hari ni dah hari isnin blk...bg semua org yg bekerja atau belajar pastiiii mood monday bluessssss akan muncul hahahhha.....itu bg maya normallah! sebab maya sendiri melaluinye..tp xdela monday bluueess sgt sebab masuk2 keje bos xde ade pgram kt luar.. (jahat kn syok bile bos xde kt ofis) hahahah

semalam lebih kurang seharian maya belajar menjadi suri rumah la! bkn xpernah praktis menjadi suri rumah tp dah lame sgt maya xdok diam2 kt rumah...yela blk je bercuti hampir 2 minggu tu terus kejar ngan asgment dan kelas hujung minggu...keadaan hidup maya mase tu mmg huru-hara sgttttt.....masuk bilik bila nk tdo or tukar baju je (itupn xtdo sgt)

jadi minggu nie bagi maya sgttttt indah sebab dpt duk rumah diam2 ahahhhhaha...duit dah abis soping + penattt sgt..........sabtu maya tdoooo puas2 smpai puan rohana geleng kepale..hahahhahah buruk betul perangai anak dare aku sorang nie...(bkn buruk umi tp nk balas dendam jerk) hehhehe

sabtu malam tu puan rohana kate die nk pergi pasar borong selangor la sebab harga barang seperti ikan dan sayur mahal kt pasar presint 8 tu....maya tnye la mahal cmne umi?? mahalll!! tu je jwb die..sebab die kate contohnye die beli 2 btg timun harga kt pasar presint 8 RM2...wauu maksudnye sebiji RM1 la erk? ikan pulak xyah ckplah..(maya angguk2 je xbp paham lg sebab xde rumah sendiri) hehhehe...tp mungkin nnti bile maya ade rumah sendiri baru maya tauu........

bile puan rohana kate je nk g pasar borong tu maya bersemangat nk ikut! sebab dpt jmpe adam! yeaaaaa!! (rumah adam dkt area2 tu)....tp pn rohana siap perli maya lg "kalau pergi kul 8 lebih bgn ke akak??" hhehhe xpe umi....demi adam akak sanggup bgn! demi adam je tau! demi en. fb maya suh die tunggu..hahahhahah

tp bkn kul 8 kte org gerak kul 10 lebih jugak la...dgn keadaan comotnye maayaa + mengantok..tp pn rohana suh drive so kne la segar sikit kn....smpai je sane die tnye nk masuk ke x? ishhhhh pastilah nk masuk sebab nk pilih menu yg sedap2 yummmyyy!! jadi maya pun pilihlah ketam dan ikan....ishh sedap2...owh ye kalau korang nk tau umi ade beli timun kt pasar kt situ...die dpt 3 btg RM1 je tau..fuhh beza gile kn? ikan pun lebih murah dr pasar putrajaya.....

dah puas beli baranggg semua g la melawat adam....tp otw nk g sane maya dok sibuk cari nasi lemak sambal kerang..selambe je pn rohana perli maya "x tgk ke skung dah kul 11 lebih? mane ade lagi nasi lemak....pergi lambat mmg la" hehhehhe....ngan muke xmalu wt dunnooo jer..(salah maya bgn lambt kalo x..pastii dah dpt ngap! yummmm)

adam mcm biaselahhh nakal sgt....................xpyh nk cite lebih sebab dah sah2 tau nakal die cmne kn?? hahhaha...blk je rumah dah kul 1 lebih..perghhh panas betul erk malaysia nie..mmg xtahan..tp sabar gak la sebab byk keje rumah nk kne wt nie...kemas, masak, sidai kain (dah lame xbuat sebab asyik xde kt rumah je)..

bile bz cmtue dgn letihnye tibe-tibe rase "ehh cmne la aku kawen nnti? psti penat kn?" hope en. fb tlg la jugak maya wt keje rumah....maya siap ckp kt pn. rohana "umi kalau akak kn...blk je beli barang kt pasar akak nk beli makanan or mkn terus kt luar la..xlarat blk tu nk kemas dan masak lg" mcm biase la pn rohana perli "haaah baru tau!" hehheheheh....perghhhh hope kuatlah maya bile kawen nnti......sygggggggggggggggg anda harus, wajib dan perlu tlg maya ye..kalo x.................

makanan dah siap masak.....kne pulak kejut 2 hero malaya yg xberape hensem tgh terbongkang kt ruang tamu tok ajak makan bersame..sape lg xlain xbukan angah dan aki maya...ehem along awal2 subuh lagi die dah menghilangkan diri...almaklumlah org dah ade ehem..ehem...awekss....wkakkakakkakakakakkaka...en. abdullah pulak blk ke kg tok jage nenek...

angah masuk je dapur tgk je lauk die terus ckp "ni mesti akak yg pilih nie kalo ketam2 nie" sebab ape die org ckp cmtu? sebab dlm fmly maya..hanya maya sorang je hantuu ketam hahha...aki masuk pn die ckp "alahhh xlain xbukan nie pastii akak nie" hahhaha nasib korang la........dah sape suh x ikut g  pasar kn??

okeylah jom tgk menu makanan tghari maya semalam..yummyyy sedapnye!!

baru nk masak nie...
inilah menu tghari mayaaaaa
kerang rebus dicicah dgn cili sos...sedappppp
antara febret maya....cili dan mangga muda..sedappp!! xtau pnggil ape bende nie sebenarnye
febrett!!
taugeh goreng
ikan bawal kecik digoreng ranggup..mmg sedap mkn mase panas2..

mmg sedappp!! maya xtipu....terutama sambal cili dan mangga mude tu..fuhhhhh ...okeylah hari nie maayaa byk sgt menulis...wt mase nie smpai sini jela dlu...nnti maya update yg lain lg.. =)

p/s: xsuke dok rumah sgt sebab nnti asyik nk makan jeeee...........

lots of love
maya dhira