Thursday, December 6, 2012

Review : Life Of Pi (4/5 Bintang)

Salam
secara spontan maya book tket wayang cite ni
sebb dah xde idea nk tgk cite ape...
tp walaupun main terjah je maya rase cerita ni
mmg berbaloiiii utk DITONTON

ini first filem mamat ni...tp bagus lakonan die

pada permulaan jalan cerita ni agak slow sikit
dan kekeliruan si PI ni memilih agama dan kewujudan tuhan
tapi jalan cerita menjadi menarik apabila PI sekeluarga 
terpaksa berhijrah ke Kanada

cerita ni mmg sesuai utk memberikan semangat
utk kita supaya jgn berputus-asa dan berusaha sehingga hujung nyawa
termasuklah semangat utk terus hidup bersama si Richard Parker (harimau bengal)

si comel Richard Parker



grafik dan benda-benda seangkatan dengannya
mmg tip top maya puji memuaskan!!!
korang wajib tgk dlm versi 3D

cerita ni diadaptasi dr novel
tajuk yg sama (terasa nk cari je novel tu)
karya dari Yann Martel.

Filem arahan beliau..syabas2!!

kalau nk tau jalan cerita lebih lanjut leh klik SINI, SINI dan SINI


p/s: sedih kot mase si PI tu gan Richard Parker bila part2 akhir tu...sob sobbb.....


lots of love
maya dhira



2 comments:

Zila Zainal said...

pernah tgk trailer dia aritu kat wayang. mcm teringin jugak nak tengok

Sumayyah Nadhirah said...

kalau feel mmg layan hehehe