Tuesday, December 11, 2012

Perbualan Mengenai Baby

Salam....tadi en.fb ade call maya sementara die tunggu program mlm pulak..dalam byk-byk perkara yg kte org bualkan tiba-tiba maya teringat mcm mana dgn baby (kucing) maya nnti sebb kte org nk pindah kuartes maya.  Ikutkan maya risau...maya duduk apartment je mesti baby xselesa sebb xdpt keluar merayap mcm biase.


m : syg...maya risau la gan baby nnti cmne die nk selesa dduk kt rumah kte...yela die kn da biase keluar     masuk?

en. fb : xpelah kita cuba lah dulu...xkan nk letak rumah umi nnti die marah pulak

m : kesian baby nnti die sunyi syg...xkan kte nk kurung die dlm sangkar je?

en. fb : kita kawen kn baby nk? kte cari kucing jantan yg elok boleh jaga baby..haa senang la nnti die boleh bwk baby pergi..

m : pergi mane syg?? die kn kucing??? mane reti semua tu

en. fb : syg ingt baby xde pikirkan masa depan die? die pun nk masa depan sendiri..biarlah die gan kucing jantan tu berdikari sendiri nnti bila die senang-senang die melawat la kita..

m : ????????? syg kucing jantan jahat lah!! lagipun mane baby reti mkn sendiri...ikan sekor pun maya kene asingkan isi dia...

en. fb : ade je kucing jantan baik syg jangan risau kucing jantan tu akan jaga baby elok-elok.  Kalau die nk melawat kita nnti boleh lah tp kene call dulu takut kita kuar kn...

m : !@#%^$#...sygggg! syg jelah ajar baby kang die xreti berdikari pulak!

en.fb : eh sy pulak yg ajar? sy kalau ajar saye ajar besbol jerk!

m : napa besbol??

en. fb : laa kn baby perempuan...xkn sy nk ajar main bola sepak lak...

m : !@#$%

aishhhh en. fb ni... ade patut die same kan baby maya mcm perempuan??..........

m : syg maya geramlah gan syg! nk merajuk la....

en. fb : eh jgn la merajukkkk....x elok.... okey jom kte tgk semanis kurma..

m : motif tgk rancangan tu???

en. fb : kn elok utk rumah tangga....nnti kalau kte kawen nnti...gaduh sikit kte tgk semanis kurma ye...


itulah cara en.fb... kalau gan die hilang stress semua sebb die suke buat lawak spontan..dari rase nk marah tukar jd gelak pulak =)


lots of love
maya dhira



7 comments:

Hustler said...

Sangattttt... Suwiittt.... "maniskah kurma ituuu??" (Gaya jep sepah)

Sumayyah Nadhirah said...

haha xleh blah!

Nur Fadhilah Abdul Wahab said...

hi..comelnya dialog korg...

Sumayyah Nadhirah said...

fadhilah: hahahah die jenis xjiwang karat punya org..maya yg lentok2 ahahhaa

Zila Zainal said...

comelnya baby dia. nak pinjam bule :D

Azueriena Norash said...

cute jerk korg berdua...hehhehe...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat yerr

Sumayyah Nadhirah said...

zila: boleh2 kte tukar gan kucing awk yg suke kaco tu ye? hehehe

azueriena: insyallah kak hehehhe