Thursday, December 8, 2011

Tentang Ombak Rindu..

Salam semua! seperti yang kita ketahuiii Ombak Rinduuu (Novel) menjadi sgttt femes masa zaman keluarannye sehingga 23 kali cetakan dibuat...wauuu hebat xhebatt novel tu...ia diadaptasi dari penulisnye Fauziah Ashaari, mengikut penulis tersebut novel tu berdasarkan cerita mengenai perogol jatuh cinta dgn mangsa (rasanye dlm paper die ade bgtau cmtu..kalo salah fakta sory erk)... zaman tu maya pun pernah bc novel ni..jd maya boleh bayangkan jalan cerita cite ni..


ini bukunye...xpasti sekarang keluaran die cover die masih same ke x

bg penangan filem pulak xkurang hebatnye dgn novel sebb smlm maya pergi tgk dkt alamanda...mula2 die bukak 1 kaunter je pukul 11.25mlm tok cite ni..tup2 bila tgk kt on9 dlm kul bp tah xpasan mase tu tayangan cite ni dah ditambah iaitu 1 lagi untuk 11.25mlm dan 2 bilik tok 12.30mlm...mmg terkejutz maya......


Berikut merupakan Sinopsis Filem Ombak Rindu
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Pelakon
Aaron Aziz, Maya Karin, Lisa Surihani, Bront Palarae, Julia Ziegler, Azizah Mahzan, Zaidi Omar, Normah Damanhuri dan ramai lagi..
 gambar beberapa scene dalam filem Ombak Rindu ni.
opss!! yg xcukup 18 tutup mate erk..kekkekkekek


pendapat maya mengenai filem ini:
1. tahniah Aaron aziz dan maya karin mmg lakonan bg maya agak menjadi walaupun dulu xbp nk puas ati ngan pemilihan maya karin sbg izzah..pelakon2 yg lain pun okey jugak..
2. canteknye maya karin bertudung mcm dlm filem tu....mmg cantek...
3. lisa surihani okeylah berlakon jd jahat tp xbp nk sampai dlm hati maya sebb muka die baby face..xnampak jahat seperti yg maya bc dlm novel
4. beberapa scene xabis ckp lagi dah tukar yg lain..mmmgggg aku xgemar!! teruk sgt!
5. cmne erk nk ckp..bila satu scene ke scene yg lain tu laju sgt kadang2..
6. lagu mmg sedap dan mendayuu2~
7. mungkin ni filem soo xcukup mase...cite ni agak pendek sebb sepatutnye die bgtau ape jd ngan pakcik izzah, mak harris dan parent betul harris....dlm novel ade part tu...
8. sesetengah part tu mmg sayuuuu je..nasib baik maya x menangis langsung kekkekekke...cozin maya yg menangis hehehhe...
9. oleh kerana maya suke kucing maya xpuas ati yg kucing die xbwk sekali bila kne halau...(tp bkn kucing die mati ke sepatutnye?) hahahah sory erk komen byk sgtt...

selebihnye tu kalau maya ingt maya bgtau erk......star yg harus dibagi ialah..............................**** 4star!! tahniahhhh......meh layan lagu2 ombak rindu dulu...(jgn menangis hehhe)






p/s: pd sape yg hati mudah tersentuh tu...sediakan tisu erk...kkekekkeke

lots of love
maya dhira

2 comments:

♥e'in♥ said...

kwn e'in ckp novel baru cetak nie kulit pdn die wane hitam.. dh tgk gak cite nie.. best!

Sumayyah Nadhirah said...

itulah dulu bc org punye..rase nk beli la wt koleksi..hhee