Tuesday, March 27, 2012

Berkursus di Sarawak

Salam semuaa!! moood happy je bila menaip entry ni...yela bkn senang okeyh nk dpt g Sarawak...kebetulan ni first time maya g lagiii la teruja kerana xperlu keluarkan modal sendiri...hehhe awal tahun hari tu maya dgn semangatnya apply kursus dkt INTAN..saje je apply jauh2 selagi xkawen ni sebb bila dah kawen sgt malas nk pi jauh2...

bila kawan2 semua dah heboh kata dpt kursus kt INTAN bp bulan kemudian maya pun teruja nk cek aku dpt ke x..bila cek dpt kt Terengganu dan Sarawak rase happy gile! tp alamak! xmintak kebenaran bos lg ni....cmne? dpt 2 kursus lak tu..nasib baik tarikh dua2 tu berbeza tp sanggup ke tinggalkan MR.K selama 2 minggu? sebb tarikh tu berderet....

MR. K ckp no pblem pergi je mana-mana..maya dah jd serba salah so maya pilih g Sarawak yeaa! tp bila call INTAN Sarawak pegawai sana kata penginapan tidak disediakan lagi (xsiap sepenuhnya lagi) owh ya INTAN sana baru pindah kampus sendiri...tempat tinggal (hotel) agak jauh dr kampus tu so masalah pengangkutan  lagi..adoiii mase tu dah pikir alamak! cmne ni? terkubur dah hasrat aku ni....

tp bak kata org kalau rezeki x kemana...kak suzana peserta kursus tu dr klang call maya melalui senarai nama peserta yg terpilih tu...dia kata xpa dia cuba deal gan jabatan laut dia kt sana dan alhamdulillah kami akhirnye berjaya ke sanaa..........


19 Feb 2012 (Ahad)




 ni hotel yg kami duduk(satu bilik 3 org tambah katil satu) lupaa nk ambk gamba dlm bilik
rate murah, ada diskaun gov, dkt dgn waterfront jln kaki je..
tp satu je masalah hotel ni..xde paip utk urusan.......so korang kne call mintak gayung ye

 sampai je kt sana dah hujan xjd nk keluar jadi oder ape yg ade
rate hotel biase la kn? tp makanan dia byk sgtt sgttt puas ati..
laksa sarawak...sgttttttttttt BESAR MANGKUK TU..isi dia pun byk suku je xdpt abiskan..(sedap)
20 Feb 2012 (Isnin)

miowwwwww miowwwwwwww


peningggg pilih kek lapis..kek mmg bkn febret maya byk gila dia hidangkan tp maya xrasa akak2 tu semua rasa sampai kekenyangan...last2 maya ambk ape yg die org ambk (marah die org hahahah)



nampak ada tulis ayam penyet! so teringin nk cuba...tp tercuba ayam bbq hehheh cuma syg xsedapppp langsung...

21 Feb 2012 (Selasa)
dewan kecik je
cup air tu same warna gan baju maya hahha
salad utk mkn malam...diet la konon...hehhe

22 Feb 2012 (Rabu)


anak kwn abah bawak jln2..singgah mkn dkt satay ceko cafe
ayam penyet die rasa biasa je...sambal tu rase mcm sambal nasi lemak
satay die sedap!

 23 Feb 2012 (Khamis)

majlis penutup

geng-geng sarawak

inilah kenderaan yg paling byk kt sarawak hehhe
best sgt g kursus sane almaklumlah dibayar oleh gov kn??? lagipun wifi kn sane sgtttt laju...syok on9 sambil berkursus opss!! hahahhaha tp mase kt sane xsempat nk ambk pic lain2 tempat lg sory ye....

p/s: rugi xde pic maya angkut byk2 kek lapis dan ikan terubuk masin hehhe

lots of love
maya dhira


3 comments:

Edy Zaidi said...

bestnya kursus jauh2...sambil kursus leh jalan2 tempat org kan

Miss Tasantek said...

pegi lah maya selagi belum kahwin..nanti dah kawin, nak tinggal anak susah hati..
tapi tapi..kite jeles ah maya dapat gi sarawak..kusus ape tu maya..nak tau..

Sumayyah Nadhirah said...

edy: bila free semuanya syokkk kkekek

mis t: hehhe betullllll...tu kursus penulisan surat dan memo berkualiti je..tp jauh benor menimba ilmu kekkeke